Opis produktu
Piękne, jadalne diamenty do dekoracji babeczek, ciast, tortów i innych słodkich wypieków. Nadadzą Twoim wypiekom wyjątkowego charakteru i wyglądu.Aby z łatwością wyjąć żelkowe diamenty z opakowania wystarczy je wcześniej zamrozić.
Produkt najlepiej umieszczać na słodkich wypiekach przy użyciu pęsetki. Należy unikać dotykania ich dłońmi, ponieważ wilgoć dłoni spowoduje zmatowienie ich połysku.
Rozmiar: ok. 10 mm.
Ilość sztuk w opakowaniu: 20 sztuk.
Kolor: transparentny, przeźroczysty
Składniki: woda, substancja utrzymująca wilgoć: E422, syrop glukozowy, żelatyna (wieprzowa), kwas: E330, substancja konserwująca: E202.
Może zawierać śladowe ilości: soi, mleka, dwutlenku siarki i siarczynów (E220-E228) w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l, wyrażonych jako SO2.