Opis produktu
Zamsz w areozolu do nanoszenia na silnie schłodzone powierzchnie mas cukrowych, marcepanu, czekolady, pralin ciast oraz kremów.Produkt powstał na bazie barwników nieazowych (AZO Free) oraz naturalnych.
W opakowaniu znajdują się dwie końcówki o różnej średnicy dyszy pozwalające uzyskać inne struktury.
Sposób użycia: wstrząsnąć przed użyciem. Równomiernie rozpylić cienką warstwę na żądaną, mocno schłodzoną powierzchnię z odległości 15-20cm i pozostawić do wyschnięcia. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temp. pokojowej.
Kolor: turkusowy
Opakowanie zawiera: 250ml produktu
Aby produkt dał najlepszy efekt należy go prawidłowo przygotować do pracy. W tym celu, przed użyciem, należy go równomierie podgrzać w kąpieli wodnej. Nie należy przekraczać temp. 50 oC. Jeśli kuka swobodnie przemieszcza się w masie to można rozpocząć aplikację produktu. Produkt należy nanosić na dobrze schłodzone powierzchnie z odległości około 25 cm. Zamsz można nakładać warstwami. Przed nałożeniem kolejnej warstwy należy pozostawić do wyschnięcia. Po zakończonej pracy udekorowany wypiek należy niezwłocznie schodzić.